26 Ocak 2012 Perşembe

Fikir Hırkızı!

Abi yok ben paylaşımcı maylaşımcı cicili bicili bi kız değilim!
Ne zaman bişi paylaşsam o bana karşı silah olarak kullanıldı. Cinnet modundayım bu paylaşım konusunda artık, paylaşımcı lafını duyduğum an kaçar oldum, yok kardeş paylaşamam.
Ha kastım çikolatamı, kalemimi, silgimi paylaşmak değil. Fikir paylaşımı fikir!
Fikrini almak istediğim, fikrimi paylaşmak istediğim insanları ince ince eler sık dokurum, yok denecek kadar azdır, bi ablam vs..
Yav o kadar çok fikir hırsızı var ki, çıkarcı hırkızlar!
Güzellikle güzellikle, senin saatlerini haftalarını aylarını yıllarını verdiğin emeklerinin, araştırmalarının üzerine yatar, bi anda sahiplenici olur, seni de unuturlar. Sen öyyle ne oldu?! diye ortada kalakalırsın. Farkettirmeden sinsi sinsi girerler kanına. Ama yağma yok! Bundan sonra yok işte böyle ince ele sık doku mantığı da, paylaşmıycam! anladın? paylaşımcı maylaşımcı değilim ben, bu armut piş ağzıma düş dünyasında, bu hazırlopçu herşeyin kolayına kaçan gençlikte, hele ki bazı tiplerle hiçbişimi paylaşamam.

Ha o hani acayip; "çocuk, öğrenci, insan psikolojisi" kitaplarında yazan, "paylaşmak", "paylaşımcı olmak" laflarını uygulayıp da bi sonuç elde eden var mı? onu merak ediyorum, paylaşımcı olunca olumlu bi getirisi oluyo mu? onu merak ediyorum ben asıl. Sanki daha çok götürüsü oluyormuş gibi geldi de!

5 yorum:

Blogger Bolat dedi ki...

Çok güldüm haklısın ama burada paylaşım eyleminin suçu yok karaktersiz insanlardan kaynaklanıyor olmasın:))

dayatmalarda kayboluş dedi ki...

ticari açıdan götürüsü var... gurur açısından götürüsü var.. aldatılmış olmanın da götürüsü var ama tek bir deniz anasının dahi hayatını kurtarmasına destek verilmiş ise varsın çalınsın.. manevi tatmini var.. bazen senin fikrini sana satmaya çalıştıklarında eğlenmesi var.. demek tutmuş ki sana satmaya kadar getirmişler.. bunun hazzı çok farklı.. başarmayı bilen.. fikir üretebilen bir kaynaktır.. ondan çalsan da sonuçta çaldığınla kalırsın ama üreten devam eder üretmeye ...

mono dedi ki...

@Bolat
evet çok doğru dedin, karaktersiz insanlar
@Dayatılanla Yaşamak
götürüleri getirilerinin üzerine çıkmadığı müddetçe full motivasyon kimselere bakmaz yoluna devam edersin evet ama, benim gibi bir de fazla hassassan üretimini durduracak kadar da kırabilir hevesini :/ Umarım dediğin gibi biri olurum da yola devam derim başım dik, hırkızlar da çaldığıyla kalır.

absalom dedi ki...

:))

mono kızmış...
getirisi var mı?
cevap veriyorum;
ne bileyim ben :))

kişisel olarak iyilik yap at denize diyenlerdenim...
bir gün karşılığı olur adalet illa ki yerini bulur.

nöt,
hoşgeldim o zamanda :))

nöt2,
mono ben yaşlı bi adamım yahu yazı karakterin çok zorluyo gözleri...
hani bil istedim.

mono dedi ki...

@absalom, hoşgeldin :)
iyilik yapıp denize atıp sonrasında da içimi döküyorum buralarda işte napıcaksın :)
*yazı karakteri sorununu hemen hallediyorum sağol ;)